Юридичная адреса в Україні: поняття та особливості отримання

Юридична адреса необхідна для будь-якої компанії та бізнесу. Без нього неможливо уявити юридичну особу, а її отримання необхідно знати деякі правила.

Що таке юридична адреса?

Юридичною адресою називають офіційне місце розташування бізнесу чи представника юридичної особи. Він є частиною публічного реєстру і має бути в загальному доступі до більшості країн світу. Юридична адреса є синонімом поштової адреси та не має чіткого поняття на законному рівні.

Юридична адреса необхідна для підприємців, щоб укладати договори та іншу документацію, набувати податкового статусу, стати на облік до податкової служби та входити до різних реєстрів компаній. Діяльність компанії без юридичної адреси неможлива.

Як отримати?

Юридична адреса може відрізнятись від місця проживання та реєстрації засновників компанії. Для отримання адреси необхідно мати договір оренди офісного приміщення або мати комерційну нерухомість. Реєструвати компанію у житловому фонді не можна. У Києві є спеціальні фірми, які допомагають отримати юридичну адресу в Україні законно та вигідно.

Власник бізнесу може бути прописаний в іншому місті та ніяк не впливає на отримання юридичної адреси. На цю адресу надходитимуть поштові листи та посилки від держустанов та органів. Якщо у володінні компанії немає комерційної нерухомості, а орендувати ціле приміщення не має сенсу, то варто звернутися за допомогою до таких фірм, які надають послуги з отримання законної юридичної адреси малому бізнесу та приватним підприємцям.

За окрему плату пропонуються послуги отримання юридичної адреси, повний контроль за кореспонденцією та грамотна робота з відповідною документацією. Адреси повністю законні та мають документальне підтвердження у вигляді договору оренди на приміщення. Крім цього, можна вибрати відповідне місто та район.