Як встановити відеонагляд на склад: правила та поради

Складські приміщення потребують цілодобової охорони. Потрібно створення системи контролю, яка може вести спостереження у безперервному режимі, фіксувати всі події. У цих випадках найкращим варіантом стане відеонагляд на склад.

Особливості відеоспостереження

Під час організації системи відеоспостереження варто вивчити всі параметри складу. Насамперед це стосується площі та конфігурації території, кількості та розташування приміщень, їх розмірів.

Тому вибираються системи:

  1. Спостереження за допомогою IP-камер підходить для компактних територій, однієї або кількох близько розташованих будівель. Тут камери з’єднуються проводами, якими від них йде сигнал і до них поставляється електроенергія. Провід можна кріпити на стінах та перекриттях, монтувати всередині конструкцій, прокладати повітряним способом.
  2. Камери, що передають дані за допомогою Wi-Fi бездротовим способом. Такі системи добре підходять для великих складів за територією або розміром приміщень, де будівлі розкидані на значній відстані.

Виходячи з обраного типу відеоспостереження, пропонується купити обладнання на as-vision.com.ua .

Для бездротових систем знадобляться роутери, щоб посилити сигнал, зв’язати їх у систему. Для провідних ліній використовують маршрутизатори, якщо довжина магістралей перевищує 100-120 метрів. Також потрібно комутатор, щоб до нього підключати відеокамери.

Встановлення

Процес монтажу виглядає так:

  1. Визначаються точки та ділянки, які необхідно забезпечити спостереженням. Тому вибирається конкретна система.
  2. Встановлення камер може здійснюватися на вулиці та всередині приміщень. Рекомендується вибирати високі точки, щоб їх не могла дістати людина. Монтаж ведеться на капітальні конструкції з високими можливостями, що несуть. Від пилу, вологи чи дій людини прилади закриваються антивандальним боксом.
  3. При необхідності на магістралях встановлюються пристрої для посилення сигналу.
  4. Сигнал від камер через прилади передається на сервер, який розташовується на єдиному пункті управління. У деяких випадках цей пункт може створюватися у кожному приміщенні складу.
  5. На сервері встановлюється програмне забезпечення, камерам присвоюються унікальні адреси, і всі вони зв’язуються докупи, виводять сигнал на монітори.

Після монтажу перевіряється працездатність камер, рівень сигналу, безперебійність трансляції та можливості запису відео на жорсткий диск сервера.