Що таке фронтальний навантажувач та його використання

Якщо ви почали цікавитися видами спецтехніки, ви шукаєте можливість її застосувати. Різні агрегати корисні у різних сферах діяльності, а висока ціна не дає права на помилку. Потрібно зробити правильний вибір відразу. Для цього потрібно знати, що собою являє та чи інша техніка, які в неї особливості використання.

Фронтальний вантажник

Фронтальний навантажувач – різновид самохідної спецтехніки. Це пристрій із кабіною оператора, що нагадує мініатюрний трактор. Навантажувач і трактор родичі, але їхній розвиток пішов різними шляхами. Зокрема, основою еволюції навантажувача стала поява гідроциліндрів: вони зробили його ефективним, рухливим та не вимогливим до ресурсів.

Відмінна риса навантажувача – навісне робоче обладнання: ковші, плуги, захвати та інше. Воно розташовується перед навантажувачем, що дало йому назву «фронтальний». І породило багато підвидів цієї корисної техніки; наприклад, вилковий навантажувач – лише різновид фронтального.

Не можна не згадати цікаву особливість: навісити можна не лише ківш чи фрезу. Підійде і прицеп до трактора, якщо дозволяють габарити. Незвичне розташування – переднє – для виконання деяких завдань навіть зручніше.

Використання навантажувача

Фронтальний навантажувач застосовується дуже широко. Все залежить від виду навісного обладнання, розмірів самого навантажувача типу ходу (колісний або гусеничний). Застосовувати техніку можна практично скрізь, але виділити основні напрямки можна:

  1. Сільське господарство. Здатний замінювати трактор: орає та фрезерує, збирає готовий урожай та транспортує його, роздає корм та сухі добрива.
  2. ЖКГ. Незамінний при збиранні вулиць від снігу та листя. Застосовується для прибирання після заходів з конфетті та подібним сміттям.
  3. Складська справа. Спрощує організацію складу, переміщуючи та штабелюючи вантажі.
  4. Модифікація для складу здатна піднімати вантаж на певну висоту.
  5. Будівництво. Копає ґрунт для прокладання комунікацій та створення дренажних систем.
  6. Транспортує будівельні матеріали. Прибирає відходи, очищуючи та готуючи будівельний майданчик.
  7. Гірничодобувна галузь. Транспортує руду та бере участь у її видобуванні.
  8. Деревообробка. Перевозить пиломатеріали та відходи деревообробки.

Прицеп до трактора одноосний перетворює фронтальний навантажувач на невелику маневрену вантажівку.