Ландшафтний дизайн у китайскьому стилі: поради та ідеї

Китайський стиль у ландшафтному дизайні має свої відмінні риси, засновані на мінімалізмі та простоті. Тут має бути багато зелені та жодних чітких ліній та кордонів.

У китайському ландшафтному дизайні створюється враження доглянутої, але дикої природи.

Характерні риси

Китайський ландшафт ґрунтується на правилах східної культури. Можна тут замовити ландшафт у східному стилі та отримати унікальну та красиву прибудинкову територію. Китайський стиль створювався багато століть і ґрунтується на китайській культурі, тут можна згадати і великих імператорів. Ще багато століть тому, за часів китайських імператорів та їхніх палацах створювалися унікальні сади. Пізніше ця культура перейшла і в оформлення звичайних будинків.

Китайські сади – це святе місце для китайців, у них можна зустріти бібліотеки, місця для медитації та вивчення бойових мистецтв, місця для відпочинку та навіть цвинтаря. До оформлення садів та ділянок китайці підходять з особливим трепетом. У таких місцях немає місця для міської метушні, тут є лише спокій і рівномірне протікання енергії.

Якщо замовляти ландшафтний дизайн Львів, то необхідно знати, що для китайського стилю характерно влаштовувати водоймища, штучні гірки, невеликі стежки та містки. Головне правило – багато рослин, які ростуть у Китаї. Оформлення території та саду здійснюється за вченнями та філософією фен-шуя. Головне правило – душа людини має бути в гармонії з природою.

Якщо перекладати з китайської, то фен означає вітер, а шуй воду. У такому місці людина може отримати заряд енергії, відновити сили, поринути у свої сили та отримати натхнення. Територія обов’язково має бути горбиста або зі штучними гірськими ділянками. Акцент робиться на м’які лінії, тут не повинно бути меж та різких форм. Про тротуарні доріжки, металеві паркани краще забути. Пішохідні ділянки можна зробити із природного каменю.

Якщо є бажання додати води, не можна споруджувати схили те щоб вода лилася сильним натиском. Китайці вважають, що при сильній течії води енергія ці (яка повинна бути присутня на території ділянки) перетворюється на злу енергію ша. Усі деталі саду повинні бути умиротворюючими та спокійними, у тому числі й перебіг води.

У китайському стилі є одне головне правило – кількість рослин, деталей та декору має бути непарна кількість. Незважаючи на велику кількість рослинності, загальний вигляд ділянки має бути мінімалістичним та спокійним.