Як виконати технічний звіт на обстеження нерухомості: правила та етапи

Звіт з технічної сторони на обстеження нерухомості – це дуже важливий документ. Він буде пред’являтися в різноманітних інстанціях. Але як скласти технічний звіт, щоб отримати правильний документ? Роздивимося питання більш детально.

Загальна інформація

До неї відноситься тип нерухомості: житловий/комерційний/промисловий. Також потрібно вказати рік побудови, площу об’єкту, кількість поверхів.

Методика обстеження

Обстеження проводилось візуально, з використанням інструментів для вимірювання (лакмусова папірець, рівень, рулетка). Оцінюванню потрібно підвергнути фундамент, стіни та покрівлю. Увага також приділяється вікнам та дверям. До того ж, потрібно уважно вивчити стан електричної системи, водопостачання та системи опалення. Всі виявлені помилки в їх роботі також обов’язково вказуються в документі, тому що без такої інформації в подальшому користуватися об’єктом не вдастсья.

Результати обстеження

До цього пункту входять отримані результати дослідження. Наприклад, про фундамент вказується, що він у задовільному стані, немає ні тріщин, ні деформацій. Про стіни – що є незначні тріщини, що потребують ремонту, або ж їх не знайдено. Покрівля може потребувати заміни через виявлені протікання. Нерідко потребують заміни вікна чи двері, тому що їх герметичність порушена. Інженерні системи також потребують модернізації через застарілість.

Висновки та рекомендації

Нерухомість потребує термінового ремонту покрівлі та часткової заміни вікон. Рекомендується провести детальну перевірку інженерних систем та їх модернізацію. Загальний технічний стан об’єкта оцінюється як задовільний, але з необхідністю виконання ремонтних робіт. Якщо такий випадок стався, варто терміново звернутися за допомогою до спеціалістів. Вони виконають необхідні роботи, щоб об’єкт відповідав всім вимогам.

Додатки

Додатково до звіту додаються фотографії об’єкта, схеми та плани з вказаними дефектами. Така картина буде повною, тому документ стане дійсно актуальним. Його можна буде надати в різноманітні органи.

Також потрібно вказати інші особливості об’єкту, якщо вони є. Чим більше буде інформації в документі, тим він актуальніше.

Вам варто звернутися до фахівців, що правильно складуть такий документ. Папір буде мати законну силу, його можна буде надавати в різних інстанціях. Технічний звіт дозволяє підтвердити, що об’єкт підходить для використання!