Як навчатись за кордоном українцям та поради

Навчання за кордоном несе низку переваг для українських студентів. Диплом визнаватиметься у більшості країн світу, з’явиться можливість працевлаштування у великі міжнародні компанії. Важливо правильно вибрати ВНЗ та країну, підготувати всі необхідні документи. Для розуміння всіх деталей та особливостей, пропонується дізнатися на сайті більше про навчання.

Особливості навчання

Здобувати освіту за кордоном можуть випускники шкіл, середніх спеціальних навчальних закладів або студенти, які отримали диплом університету, академії. Якщо людина планує навчатись за кордоном, то їй доведеться підготувати пакет документів:

  1. Візу, яка дозволяє здобувати освіту, і перебувати на території країни певну кількість часу. У різних країнах вона може мати різну форму. Туристична чи ділова віза для таких цілей не підходять.
  2. Закордонний паспорт із легітимним терміном дії на період навчання.
  3. Атестат, або диплом про освіту, з нотаріально завіреним перекладом мовою країни, де передбачається навчання.
  4. Офіційні результати іспиту з мови. Вони повинні відповідати тій мові, якою вестиметься навчання.
  5. Мотиваційний лист від претендента із зазначенням причин, чому він хоче навчатися у конкретній країні та вузі.
  6. Рекомендаційні листи від викладачів, які відзначають можливості та успіхи абітурієнта.

Існують також вимоги щодо окремих країн та навчальних закладів, вони можуть відрізнятися, тому їх потрібно дізнаватися на сайті вишу, куди планується вступати.

Поради

Можна знайти можливість безкоштовного навчання у державних освітніх закладах. Однак для українців такий варіант малоймовірний, потрібно виконати багато умов, перевагу завжди надають місцевим студентам.

Друга можливість безкоштовного навчання отримати грант. Для цього потрібно витримати конкуренцію, надати свідчення, що підтверджують талант, можливості чи необхідність отримання допомоги.

Найдоступніше платна освіта. При вступі студент зобов’язаний надати гарантії фінансової спроможності. Вони включають суму, необхідну для річного навчання та проживання у конкретній країні.

Важливо мати добрий мовний запас. Це потрібно для якісного засвоєння знань та спілкування з викладачами, студентами. Не варто відкладати навчання мови, рівень володіння може стати вирішальним у рішенні зарахування.