Обприскувачі для трактора: види обладнання

Прогресивні технології охоплюють усі сфери нашого життя, і галузь вирощування сільськогосподарської продукції не є винятком. Саме тому зростає попит серед аграріїв на якісні обприскувачі до трактора.

Мета застосування

У галузі сільського господарства виробляються навісні, причіпні та самохідні обприскувачі до трактора, що виконують такі задачі:

  • підживлення мінеральними добривами в рідкій формі;
  • оброблення культурних рослин від небажаної рослинності;
  • внесення препаратів для захисту від шкідників та хвороб.

Основні види устаткування

Навісний обприскувач для трактора володіє шириною штанги від 12 до 18 м. Ємність для робочого складу рідини у апаратів навісної конструкції сягає — 200-1000 м3. Такі характеристики чудово підходять для невеликих господарств, площею 80-300 га.

Обприскувач для трактора із причіпним штатним шасі кріпиться до тягового пристрою. Вважається, що оптимальними ділянками для обробки є території до 1 тис. га. Ширина захоплення ділянки штангою варіюється від 18 до 36 м, а об’єм вмістилища для хімічної рідини буває від 2000 до 4000 м3.

Самохідний агрегат не потребує додаткової техніки для буксування по полю. Має найбільші показники ширини штанг та резервуарів для зберігання речовин.

Купити обприскувач до трактора

Аби обрати правильний оприскувач до трактора варто дослухатися деяких порад.

Природні агрокліматичні умови

В залежності від природніх умов знаходження господарства, обирається прийнятна техніка.

Протяжність та контури поля

Тракторні обприскувачі мають різну місткість баків для робочої рідини: малооб’ємні, середні, великі. Агрегатам із більшими баками важче вдається маневрувати, проте їх не так часто потрібно заправляти, а техніка із меншою місткістю баків легше маневрує у важких умовах, але потребує регулярної заправки.

Максимальна робоча швидкість

Середня нормальна швидкість пересування, яку мають навісні та причіпні обприскувачі тракторні залежить від моделі від 5 до 20 км/год., а самохідний агрегат здатен розвивати швидкість до 38 км/год.

Дорожній просвіт

Високорослим технічним рослинам (ріпак, кукурудза, соняшник) підійде самохідний агрегат, тому що розмір кліренсу у нього досягає 180 см, а для низькорослих культур цілком підійде навісні та причіпні агрегати.

Типи форсунок

Вітряна погода потребує більшої точності розпилення рідини, тому необхідні інжекторні розпилювачі, а коли вітру не передбачається, за умовою, що температура повітря невисока, доцільніше застосовувати щілинні розпилювачі.

Джерело: https://boguslav.ua/produkcziya/priczepnye-opryskivateli/